Esprit, een Britse Korthaar poes, raakte vanaf eind november 2010 enkele weken zoek. Alles werd door de bezorgde eigenaren gedaan om Esprit te vinden: posters en advertenties. De gouden tip kwam in het begin niet binnen, terwijl het buiten steeds kouder werd.

Op 20 december kwam gelukkig het bericht dat een poes was gevonden onder een konijnenhok. En ja, het was Esprit! Ze lag in de sneeuw en was ijskoud. Haar baasje bracht haar snel naar onze kliniek. Het zag er erg zorgwekkend uit, haar lichaamstemperatuur was beneden 32 ºC gedaald, Esprit was de hemelpoort al met 2 voorpoten gepasseerd…. Ze reageerde nauwelijks op prikkels, haar kaak was verkrampt en we zagen haar maar heel oppervlakkig ademen. Ondanks het moeilijke vooruitzicht zijn we er allemaal voluit voor gegaan.

Esprit werd in een couveuse opgewarmd en kreeg warm vocht en zuurstof toegediend. Na een half uur kreeg ze iets meer bloeddruk en konden we haar een intraveneus infuus geven. Langzaam steeg haar temperatuur deze dag en kwam ze bij bewustzijn. De dagen hierna bleven spannend, omdat we én niet wisten wat er allemaal met haar gebeurd was de afgelopen weken én niet wisten wat de blijvende schade was van de lage temperatuur die ze had gehad. De bloeduitslagen waren gelukkig goed en na een paar dagen kon ze haar temperatuur zelf op peil houden en kon ze naar huis. Thuis werd ze steeds meer de oude en tijdens de kerstdagen genoot ze van haar eigenaren en warme thuis! Gelukkig gaat het nog steeds goed met haar en lijkt ze er niets aan over gehouden te hebben.

Helaas raken katten door wisselende oorzaken vaker zoek. Wanneer dat met uw kat gebeurt, kunt u het asiel, de dierenambulance en Amivedi (een stichting) bellen. Daarnaast heeft het zin briefjes op te hangen in de buurt, dat ziet u aan het verhaal van Esprit! We adviseren u uw kat ook te laten chippen, zodat er nog meer kans op een snelle hereniging is.Hebt u over bovenstaande of andere onderwerpen nog vragen, benader ons gerust.

Het team van Dierenkliniek de Paltrok.