We raden u aan uw kat te laten chippen! De asiels zitten vol met katten die niet herenigd kunnen worden met hun eigenaar. Wanneer uw kat gechipt is en de gegevens juist geregistreerd kan uw kat weer bij u terug gebracht worden. Ook wanneer uw kat gewond raakt bij een ongeluk kunt u snel gebeld worden. De dierenambulance en de dierenarts zullen altijd controleren of het dier een chip heeft.

kat chip reader gecomprDierenkliniek de Paltrok chippen katten

Via een injectie wordt een zogenaamde transponder ingebracht. Dit is een kunststof hulsje van dertien bij twee millimeter, waarin een chip is verwerkt, dat als antenne functioneert. Met een afleesapparaat kan een uniek nummer worden uitgelezen. Dit nummer wordt samen met de gegevens van de eigenaar geregistreerd bij één of meer databanken (Bijvoorbeeld NDG of de BackhomeClub). Alle organisaties, die te maken hebben met de opvang van dieren, controleren of een gevonden huisdier is gechipt en nemen gelijk contact op met de eigenaar. Het systeem werkt alleen als U er voor zorgt dat uw telefoonnummer klopt, anders bent u niet vindbaar.

Op www.databankgezelschapsdieren.nl en www.chipnummer.nl kunt u controleren of de gegevens van de identificatiechip van uw huisdier goed geregistreerd zijn.

Gelukkig worden steeds meer huisdieren gechipt. Door deze elektronische identificatie konden de afgelopen jaren veel huisdieren weer met hun baas worden verenigd. U kunt chippen prima combineren met de vaccinatie.